Servicii

– Ingrijire /cazare/intretinere persoane active in regim hotelier, cu pondere social-culturala catre persoane cu diferite nevoi (singuratate, afectiuni minore de sanatate, lipsa familiei, capacitate redusa de intretinere, dorinta de a petrece timp de calitate cu persoane care au aceleasi nevoi, sau pur si simplu dorinta de a obtine o calitate a vietii mult imbunatatita, si de ce nu o si prelungire acesteia, pastrand spiritul viu si conditia fizica optima cat mai mult timp cu putinta.

– Ingrijire persoane cu handicap minor;

– Ingrijire cupluri de batrani care nu au posibilitatea sa se mai ingrijeasca singuri sau pur si simplu vor sa traiasca intr-o comunitate care se adreseaza nevoilor varstei ;

– Ingrijire persoane cu diferite afectiuni (boala Alzheimer) cu mentiunea ca se accepta doar cu stadiu incipient al bolii.

Rezidenti nostri au parte indiferent de existenta unei afectiuni sau nu , de o alimentatie adecvata, cu multe elemente nutritive specifice etapei a treia din viata : extracte vegetale, pudre verzi, seminte, ceaiuri specifice, care au rolul de a stabiliza stadiul afectiunii in cazul in care ele ar exista , iar pentru cei aflati intr-un stadiu incipient al unei afectiuni , aceasta sa poata fi tinuta mai bine sub control.

Exemple:

Vitamino-terapie – program personalizat pentru fiecare pacient, dupa un plan nutritional efectuat de un specialist.

Administarea de antioxidante, conform planului nutritional stabilit de specialistul in nutritie:

  • ulei de catina cu coenzima Q10, enzime, pudre (spirulina, lecitina, chlorella, curcumin, ginseng), beta-caroten, ganoderma, alga AFA, Vitamina C de origine organica, Vitamina E (ulei de floarea soarelui, porumb, nuci, seminte de susan, migdale – toate uleiurile extrase la rece ), extract de ceai verde, extract din seminte de strugure, extract de ginko-biloba, licopen, seleniu organic, ulei de canepa.

Toate acestea pot fi utilizate în preventie sau stabilizarea anumitor afectiuni,de preventie in general , precum și în formele ușoare/medii ale bolilor de memorie.

Pe langa acestea, pentru stadii mai avansate ale anumitor afectiuni se va administra o medicatie specifica, pe care apartinatorii sau rudele in grija carora se afla pacientul ,daca varsta impune acest lucru,le vor procura si le vor pune la dispozitia cadrelor medicale din unitatea noastra sau chiar pacientul daca acesta are o varsta care sa decida singur asupra sanatatii si integritatii corpului sau , si anume:

1.Medicație psihiatrică – în cazul formelor bolilor de memorie cu tulburări de comportament.

2.Medicația patologiei asociate.

Timpul de sedere

Perioada de sedere poate fi permanenta sau sezoniera(minim3 luni ).

Ce va oferim?

– Evaluare iniţială şi plan de servicii (conform standardelor) realizate de: Asistent social, Psiholog, Nutritionist, Medic geriatru, Medic gerontologie, Medicul neurolog, Medicul psihiatru. 

– Servicii complete de îngrijire şi asistenţă medicala primara non-stop, asistenţă medicală de specialitate.

– Evaluarea lunara a stării de sănătate (asigurată de un medic specialist în geriatrie), cât şi evaluarea săptămânala (sau ori de câte ori este nevoie) a medicului de familie, consiliere psihologica bilunara, psihoterapie acolo unde se impune.

– Administrarea medicatiei conform schemei de tratament specifica fiecarui rezident, urmarirea zilnica a indicatorilor medicali: tensiune arteriala, puls, temperatura

– Asistenta in desfasurarea activitatilor zilnice,asistenta sociala

– Cursuri de pictura, dans, fotografie etc

– Cursuri de limba romana pentru persoanele de alta nationalitate decat romana

– Gimnastica Yoga

-Tenis de masa

– Gimnastica de intretinere /medicala unde se impune 

– Servicii de monitorizare video permanenta prin internet, astfel incat in orice moment familia/apartinatorii pot vizualiza modul in care este tratat fiecare rezident

– Cazare in camere de 2 sau 3 paturi, cu confort ridicat, fiecare dotata cu televizor, spatiu de depozitare pentru lucrurile personale si servicii de spalatorie, uscatorie, calcatorie

– Trei mese principale pe zi si doua gustari, in functie de regimul alimentar stabilit de medicul nutritionist, prin luarea in considerare a recomandarii medicale pentru fiecare rezident in parte

– Administarea zilnica de: antioxidanti , Vitamino-terapie, pudre verzi, miere, polen,apa enzimatica,apa cu continut scazut in deuteriu,apa cu coloizi de au si argint,apa cu Ph alcalin

– Baie generala saptamanal, dus zilnic si ori de cate ori este nevoie

– Asigurarea consumabilelor cu caracter sanitar (hartie igienica, sampon, gel de dus, pasta de dinti si de ras, prosoape, lenjerie de pat)

– Ingrijire permanenta prin personal calificat, respectiv asistente medicale, personal de serviciu si administrativ

– Servicii minime de pedichiura, manichiura, frizerie

– Activitati recreative, lectura, presa, comunicare prin internet cu familia

– Ajutor la imbracat/dezbracat, daca se impune

– Monitorizarea glicemiei si administrarea tratamentului cu insulina

– Administrarea de tratament injectabil si perfuzabil la indicatia medicului

– Ridicarea retetelor de la medicul de familie si a tratamentului de la farmacie

– Program de terapie ocupationala

– Organizarea de mese festive cu ocazia sarbatorilor de Paste si de Craciun, precum si a zilelor de nastere. Fiecare rezident este sarbatorit si primeste un tort creat special de bucatarul nostru, pe care il serveste impreuna cu colegii

– In serile calduroase de vara, organizarea de serate muzicale si spectacole oferite de diferite trupe de dans

– Vizite ale colindatorilor, studenti la teologie, in preajma Craciunului

– Scurte plimbari la biserica parohiala sau vizite ale preotului paroh pentru confesiune, in functie de religie, daca rezidentul o cere

– Zilnic facem plimbari si activitati in natura, gradinarit

– Lucru manual: cusut, crosetat, tricotat, impletituri, tesut, olarit

– Periodic organizam deplasari la teatru,pe perioada de vara organizam teatru in aer liber cu invitati actori , opera, vernisaje, muzee, concerte.

– O data pe luna se primeste un masaj al spatelui, capului si fetei

Servicii extra:

Prin clinica medicala cu care avem contract, la cerere si contra cost se pot oferi si urmatoarele servicii :

-analize de specialitate

-ecografii

-servicii stomatologice

-transport cu salvarea din diverse locatii catre centrul nostru

-ingrijire corporala si faciala  

-epilare

-pedichiura /manichiura SPA

-coafat

-masaj reflexogen, terapeutic si de relaxare

-medicatie specifica

-pampers

Consultati 0rarul de activitate.

 


Cu ce suntem diferiti

1. Ne adresam tuturor persoanelor care isi doresc sa-si prelungeasca viata, petrecand timp de calitate in cele mai moderne si confortabile conditii fara a tine cont de varsta.Rezidenta noastra se adreseaza atat persoanelor singure cat si cuplurilor cu varste intre 50-100…ani.Noi nu suntem camin de varstnici ,suntem o rezidenta in care te simti mereu tanar intr-un concediu prelungit ,cu alimentatie si servicii de inalta clasa.Vrem sa razbatem granite puse nedrept de dogme invechite , mentalitati depasite in care o persoana la 70 de ani e considerata imbatranita ,fara viziuni ,fara dorinte,proiecte ori vise.Aici redam viata si spiritual tanar , dorinta de a trai frumos la fiecare suflet ce va poposi la noi.Vrem sa demontam tot ce se credea imposibil si sa transformam totul in posibil ,frumos si unic.Vrem sa redam respectul si viata ce o merita orice om pe acest Pamant.
2. In alimentatie folosim doar produse ecologice, raw-vegan, bio, naturale, de la producatori locali si in stare cruda, in absolut tot meniul alimentar.
3. Nu folosim conservanti, E-uri, in nici un preparat alimentar.
4. Toate produsele consumate vor fi preparate in bucataria proprie.
5. La intretinerea corporala si faciala folosim cosmetice bio-organice, de la producatori din Romania acreditati in Europa.
6. Veti consuma zilnic apa cu Ph ridicat, intre 8 si 9,79. In fiecare zi, 250 ml de apa din consum  va fi apa fara deuteriu „ Apa vie“ – o minune 100% românească: salvează vieţi, întârzie îmbătrânirea!
Apa săracă în deuteriu a fost inventată de români şi premiată în străinătate. Un doctor din Timişoara o foloseşte pe bolnavii de cancer, pentru a le dubla durata de viaţă. NASA a studiat-o ca să o ia pe Marte.


Ce este deuteriul și apa cu conținut scăzut în deuterium

Deuteriul este unul din izotopii hidrogenului. Nucleul celor mai mulţi atomi de hidrogen din natură conţine un proton (simbol chimic: 1H), însă nucleul atomului de hidrogen mai poate conţine şi un proton şi un neutron sau un proton şi doi neutroni. În primul caz, acesta se numeşte deuteriu (simbol chimic: 2H sau D), iar în al doilea – tritiu (simbol chimic: 3H sau T).
Conţinutul de deuteriu al apelor superficiale din zona noastră climatică este de 150 ppm (părți per milion), cu o fluctuaţie minimă; al precipitaţiilor din zona ecuatorială, de 155 ppm; iar al apelor din partea nordică a Canadei, din interiorul continentului, de 135-140 ppm. Cantitatea de deuteriu din apă variază în funcţie de latitudine, dar şi de altitudine (are o valoare de 150 ppm la nivelul mării şi de circa 130 ppm la o înălţime de 2.000 de metri). Cantitatea de deuteriu măsurată în apă este direct proporţională cu conţinutul de deuteriu al organismelor care trăiesc aici.
Concentraţia de deuteriu din organismul unui adult este de circa 120-140 ppm. Cu toate că nu pare mult, dacă comparăm această cantitate cu masa altor elemente vitale, se observă că deuteriul este prezent în corp într-o cantitate de şase ori mai mare decât calciul şi de zece ori mai mare decât magneziul.
O serie de experimente au demonstrat că apa cu conținut scăzut în deuteriu poate fi folosită cu rezultate deosebite şi fără nici un efect toxic. În plus, are influență asupra diviziunii celulare. Cu cât concentraţia de deuteriu din apă este mai mică, cu atât va fi mai lent procesul de diviziune celulară, ceea ce înseamnă că „îmbătrânirea” organismului va fi încetinită. De asemenea, în cazul unei diviziuni celulare rapide, cresc şi şansele apariţiei defectelor de diviziune.


Apa cu conținut scăzut în deuteriu

În anii ‘60, în Uniunea Sovietică, oamenii de știință au studiat în paralel două populații ale căror membri ajungeau la vârste extrem de înaintate și erau foarte sănătoși. Obiceiurile lor, inclusiv cele alimentare, erau foarte mult diferite, însă cele două populații aveau ceva in comun: beau apă de ghețar. Apa de ghețar este pură, fiind formată cu mii și mii de ani în urma, cu un procent redus de deuteriu, dovedindu-se a avea și calități biologice deosebite.
La copii și tineri, cantitatea de gaze dizolvată în organism este de patru ori mai mică decât la o persoană în vârstă. De fapt, pe masură ce noi îmbătrânim, apa îmbătrânește și ea și reține din ce în ce mai multe reziduuri sub forma de gaze. Daca reușim să înlocuim apa “poluată” din interiorul organismului (poluata prin informație structurală, izotopică, entropică) cu o apă nepoluată, atunci vom reuși să dăm o nouă viață și o nouă tinerețe organismului. Apa cu conținut redus în deuteriu este una dintre apele care fac lucrul acesta.


Cum putem reduce concentrația de deuteriu din organism?

Există două căi majore:
1. Consumul de legume și fructe proaspete, de alimente vegetariene în general, care sunt bogate în apă cu conținut redus în deuteriu, spre deosebire de carne și de produsele din carne care, din contră, sporesc cantitatea de deuteriu.
2. Consumul direct de apă cu conținut redus în deuteriu.
Cele două căi de reducere a deuteriului din organism, prin alimentație vegetariană și prin administrare de apă cu conținut reudus în deuteriu, sunt complementare, deci nu se exclud una pe cealalta, ci se completeaza într-un mod fericit.
Ce este QLARIVIA
Qlarivia, apa imaculată, are un conținut redus de deuteriu și este un rezultat al cercetărilor din domeniul separărilor izotopice desfașurate de-a lungul anilor de către un colectiv de specialiști.
Vei regăsi în Qlarivia apa purificată, ce a folosit tehnologia pentru ca tu să beneficiezi de un produs de calitate, care te va ajuta să îți menții starea de bine.
În memoria naturii, apa este pură, neatinsă, mereu tânără, datorita conținutului redus de deuteriu, în forma ei originară.
Echilibrul primordial poate fi atins prin reinventarea naturii. Pentru creșterea calității vieții tale, specialiștii noștri au creat Qlarivia, apa cu un conținut de deuteriu de peste 5 ori mai mic decât cel al apei obișnuite.
7. In fiecare zi, se vor administra 200 ml de apa cu coloizi de aur si argint; este vorba despre produsul denumit „Aur’a“, afacerea unor investitori din Timişoara, unde se încarcă apa în sticle direct la sursă: izvorul Ursoanea din Munţii Dognecea -Romania. Numele este inspirat de proprietăţile unice în România ale apei, care conţine şi o mică cantitate de coloizi de aur şi argint. În plus, are un pH ridicat, adică este natural alcalină. Ca parametri de calitate şi proprietăţi, Aur’a depăşeşte toate apele aflate pe piaţa românească.  Spre deosebire de majoritatea producătorilor, apa Aur’a este pură – asta înseamnă că este îmbuteliată exact aşa cum iese din munte, direct din natură, filtrată natural de rocă, bolovănişuri, nisip şi argile. Este naturală – dintr-o zonă fără activităţi industriale, agricole sau turistice, la mii de hectare distanţă de posibile surse de poluare. Produsul se poate compara cu oricare apă din zona premium şi de lux din lume.
Aur’a are deja şi prima recunoaştere internaţională de la International Taste & Quality Institute de la Bruxelles. Apa bănăţeană a primit trei stele – maximum posibil. Este prima şi singura apă din România premiată cu trei stele la Superior Taste Award


Ce calitati are aceasta apa

„Aurul are proprietăţi antiinflamatorii şi antialergice, este antibiotic natural cu importante calităţi antioxidante. Stimulează funcţia de regenerare a organismului şi de purificare a toxinelor. Şi argintul este un metal cu virtuţi terapeutice cunoscute: este cel mai bun antiseptic natural, distruge eficient bacteriile, impiedică dezvoltarea tumorilor, stimulează funcţia leucocitară, creşte imunitatea şi facilitează detoxifierea organismului”, a declarat medicul nutriţionist Dana Stoian.
8. Zilnic veti primi un antioxidant, o pudra organica verde, fructe  de sezon, miere, polen si propolis de la producatorii locali.
9. Frecvent veti consuma apa enzimatica.


Informatii despre apa enzimatica:

Se ştie foarte bine deja că enzimele sunt cele care menţin şi întreţin viaţa, iar în lipsa enzimelor viaţa nu ar fi posibilă pentru mult timp.
Enzimele fac parte din corpul nostru încă din momentul naşterii şi fac viaţa posibilă prin acţiunile lor de scindare, reparare şi construcţie a corpului şi celulelor sale. Practic, enzimele funcţionează precum un catalizator ce permite celulelor corpului nostru să funcţioneze corect.
În absenţa enzimelor, funcţionalitatea organismului se degradează, iar cu timpul apar afecţiunile şi bolile.
Prin munca/activitatea lor, enzimele asigură starea de sănătate în corp, pentru că ele reprezintă însăşi esenţa vieţii.
Din păcate, omul nu poate reuşi să creeze enzime vii aşa cum le creează natura, iar dacă ar fi putut, probabil ar fi reuşit să creeze viaţă din orice materie moartă. Însă omul poate beneficia de bogăţia de enzime care există în regnul vegetal şi astfel îşi poate menţine starea de sănătate la cote maxime.
Enzimele se regăsesc doar în alimentele vii …. în special, în crudităţi, iar dintre acestea verdeţurile, fructele şi legumele sunt cele mai bogate în enzime.
Dr. Anthony Cichoke, în cartea sa „Enzimele şi terapia cu enzime”, subliniază importanţa enzimelor în viaţa şi sănătatea noastră şi afirmă că organismul nostru depinde de enzime atât pentru a mânca şi a digera hrana, cât şi pentru a gândi, a respira, a merge, a vorbi şi a funcţiona la capacitate optimă.
Pentru ca organismul nostru să poată să funcţioneze în cea mai bună stare, să învingă bolile şi să îşi refacă celulele afectate, este necesar ca enzimele să fie vii şi în cantitate mare.
Enzimele ne refac organismul, îl apără şi îl susţin, iar apa enzimatică este o băutură care nu ar trebui să lipsească nici o clipă din alimentaţia şi hidratarea ta zilnică.


Ce este apa enzimatică?

Apa enzimatică este o băutură naturală al cărui conţinut în enzime, vitamine şi minerale, a fost mult îmbogăţit datorită vegetalelor proaspete şi vii care au fost adăugate în această apă. O explozie de enzime, vitamine si antioxidanti!

10. In lunile iunie, iulie si august organizam tabere tematice;
11. O data pe saptamana facem vizite la diferite obiective turistice din Judet sau imprejurimi;
12. O data pe luna va oferim servicii de SPA la complexe din imprejurimi;
13. Periodic organizam serate petrecute in incinta locatiei Mariral Residence, in compania artistilor consacrati: muzicieni, actori, scriitori, pictori.
14. Organizarea de mese festive cu ocazia sarbatorilor de Paste si de Craciun, precum si a zilelor de nastere. Fiecare membru al grupului  este sarbatorit si primeste un tort creat special de bucatarul nostru, pe care il serveste impreuna cu colegii .
15. In serile calduroase de vara organizam serate muzicale si spectacole oferite de diferite trupe de dans.
16. Organizam evenimente si petreceri cu diferite tematici.
17. Participam la activitatile diferitelor organizatii pentru salvarea animalelor, voluntariat, activitati de protectia mediului, gradinarit etc.
18. Organizam jocuri si sporturi in aer liber. In acest sens unitatea detine o zona de padure si o zona verde cu suprafata de 1 ha, unde se vor desfasura multe din activitatile centrului (ex: pictura, echitatie, jocuri de grup, cursuri de limba, gimnastica, lectura, diferite evenimente culturale).
19. Transport gratuit la/de la aeroport.
20. Personal  multicultural vorbitor de  limba italiana, germana, engleza si maghiara.

Scopul nostru

-Crearea  atmosferei familiale
-Asigurarea si garantarea unui standard de viata demn si sigur, care sa corespunda nevoilor fiecarui rezident
-Socializarea persoanelor din centru cu alte persoane din diferite grupuri, schimb de cunostinte si interactiune cu persoane din alte centre cu acelasi specific, organizarea de activitati comune prin atragerea in activitati culturale, ergoterapie, turism, schimb multicultural etc
-Respectarea intimitatii si confidentialitatii in procesul de asistare
-Dezvoltarea unei relatii bazate pe incredere si acceptare
-Obtinerea de rezultate pozitive in privinta starii de sanatate si de echilibru emotional
-Prevenirea si diminuarea simptomelor sindromului de institutionalizare
-Cultivarea si armonizarea relatiei beneficiar – salariat, avand la baza sentimente de stima, empatie, prietenie, respect reciproc, solicitudine, apartenenta

Centru tip RESPIRO

Rezidenta noastra mai furnizeaza  si servicii de tip RESPIRO(serviciu social de ZI sau cu CAZARE) si care asigura  servicii de asistenţă socială , găzduire, îngrijire, recuperare, socializare şi petrecere a timpului liber, pentru persoane adulte cu handicap cat si persoanelor varstnice .

Rolul principal al acestui serviciu de tip RESPIRO este acela de a preveni instituționalizarea persoanelor adulte cu handicap ,cat si institutionalizarea persoanelor varstnice ,asigurand servicii la un standard de calitate.

Beneficiarii serviciilor de tip respiro furnizate în Rezidenta noastra , sunt potrivit legii, și îngrijitorii formali ori informali ai persoanelor vârstnice , asistenții personali și asistenții personali profesioniști ai persoanelor cu dizabilități.

Serviciile de tip respiro sunt furnizate pe perioada cât îngrijitorul se află în concediu de odihnă ori în orice altă situație temeinic justificată.

Servicii oferite:
– găzduire şi îngrijire;
– supraveghere şi menţinerea sănătăţii;
– activităţi de formare – dezvoltare a abilităţilor de autoservire şi îngrijire;
– activităţi practice de igienă şi păstrarea sănătăţii;
– terapie ocupaţională;
– activităţi de autogospodărire şi consolidare a deprinderilor de viaţă independentă;
– activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber.

Criterii de admitere:
– persoană cu handicap (certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap)-varsta peste 18 ani

-persoane varstnice

– temporar se află în imposibilitatea de a-şi asigura condiţiile necesare unui trai decent din diverse motive: deteriorarea stării de sanătate, imobilizare la pat etc;
– familia/asistentul personal traversează, la un moment dat, o perioadă de criză şi nu-i mai poate oferi, persoanei aflate în întreţinere, îngrijirea de care aceasta are nevoie.

 

Nota!

Activitatile se adreseaza tuturor rezidentilor ce pot participa fizic si psihic la acestea, in functie de indicatiile specialistilor.